Man sålde husvagn tre gånger – klippte sedan kontakten

En man i 50-årsåldern döms vid Kalmar tingsrätt för att vid tre olika tillfällen sålt en husvagn/husbil via annonssajt – utan att leverera varan.
Publicerad 14 oktober 2022
Genrebild husvagn.
Genrebild husvagn.Foto: Mostphotos

Tre målsägaren nappade på mannens annons angående en husvagn till salu. Han fick betalt för husvagnen via swish, men sedan klippte mannen all kontakt med köparna. Sammanlagt lurade mannen till sig 25 500 kronor från tre olika personer.

Mannen erkänner brotten, men menade att det inte var han som lagt ut annonserna. han hade tagit emot pengarna, men inte pratat med någon av målsägandena. Han menade att det måste ha varit någon annan som använt hans telefon och bank-id.

Tingsrätten anser att mannens uppgifter är vaga, okontrollerbara och inte trovärdiga. Samtidigt hade profilen på annonssajten registrerats genom mannens bank-id och han hade använt sitt bank-id för legitimering på andra tjänster både före och efter händelserna.

Mannen döms till skyddstillsyn för tre fall av bedrägeri. Han ska även betala skadestånd till målsägandena.

Brotten ägde rum i december 2020.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.