Annons

Man skulle köpa hus – lurades av falsk besiktningsfirma

En man i Emmaboda kommun har polisanmält ett bedrägeri genom social manipulation. Det hela drog igång när han skulle anlita en firma för besiktning inför ett husköp.
Publicerad 16 november 2023
Hus till salu, genrefoto.
Hus till salu, genrefoto.Foto: Mostphotos

– Han bokade in en tid via ett besiktningsföretag. Man uppfattade dem som ett seriöst och certifierat företag. Men när de kom ut till huset och gjorde besiktningen var den undermålig och kändes oseriös, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Mannen valde att inte betala fakturan som kommit via mejl. Han gjorde istället research och kontaktade yrkesorganisationen SBR och Skatteverket.

– Företaget fanns inte certifierat hos dem. Detta var alltså falskt och han bestrider fakturan. Det är mycket bra att han polisanmälde. Det är bra att det sprider sig att man verkligen måste kolla upp att det är registrerade företag man anlitar, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons