GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man sladdade över väg och krockade med träd – döms för grovt rattfylleri

Den 14 augusti larmades polis till riksväg 25, vid Eriksmåla i Emmaboda kommun, med anledning av en trafikolycka. Det var en bil som hade kört över motsatt körbana och sedan krockat med ett träd.
Publicerad 9 januari 2022
Kalmar tingsrätt
Kalmar tingsrättFoto: Agnes Aronsson

Polis på plats fattade misstanke om att föraren, en man i 50-årsåldern, var påverkad och det genomfördes en blodprovstagning. Resultatet visade att han hade 1,04 promille alkohol i blodet – men också små mängder av narkotikaklassade läkemedel.

I förhör säger mannen att han inte kände sig påverkad av varken alkohol eller narkotika under färden och att körningen gick bra. Han menar att orsaken till olyckan var att han fick en avisering på sin mobiltelefon som han tittade på. Då tappade han fokus, kom ner med däcket över asfaltskanten och fick sladd när han rattade upp bilen, vilket gjorde att han åkte över på andra sidan och ut i skogen.

Mannen döms för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott. Påföljden blir skyddstillsyn med 40 timmars samhällstjänst. Han ska dessutom genomgå vård och behandling som Frivården finner lämplig. Han ska dessutom lämna tester för att visa nykterhet och drogfrihet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.