unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Man slog sönder automater för 50 000 på tågstation

En man i 55-årsåldern döms vid Kalmar tingsrätt för att ha förstört flera biljettautomater och en tv vid järnvägsstationen i Emmaboda.
Foto: Polisens förundersökning

Det var mellan den 27-28 augusti 2019 som mannen befann sig vid järnvägsstationen i Emmaboda. Han befann sig på platsen för att han hade bråkat med sin dåvarande flickvän.

Vid ett tillfälle plockade han upp sten från spåret och slog sönder tre biljettautomater samt en tv, så att det blev skador för cirka 50 000 kronor. I förhör berättar han att han gjorde det för att han inte fick ut någon biljett och för att han hade bråkat med sin flickvän.

Foto: Polisens förundersökning

Det finns 37 avsnitt i mannens belastningsregister. Den 8 maj 2020 dömdes mannen till skyddstillsyn för ofredande, två fall av stöld, åtta fall av skadegörelse och två fall av brott mot knivlagen.

Mannen är nu frivilligt placerad och boende vid ett stödboende.

”Den brottslighet som xx nu döms för är nyupptäckt brottslighet i förhållande till domen av den 8 maj 2020. Påföljden för denna skadegörelse ska inte överstiga vad den hade gjort om den skulle bedömts tillsammans med de andra brotten i domen av den 8 maj 2020. Tingsrätten finner därför att den skyddstillsyn som xx dömts till även ska omfatta denna brottslighet”, skriver tingsrätten i domen.

Mannens tidigare utdömda skyddstillsyn gäller även den nya brottsligheten. Han ska betala 46 850 kronor till biljettautomat-företaget.