Annons

Miniatyrstaden på Lindås skola vandaliserad igen

Under helgen blev den omtyckta miniatyrstaden Lyckebo vid Lindås skola vandaliserad för andra gången i år.
– Det är jättetråkigt, säger skolans rektor Annette Fagerström Franzén.
Publicerad 11 oktober 2023
Miniatyrstaden är både en lekplats och ett konstverk skapat av Pamela Karlsson år 2013.
Miniatyrstaden är både en lekplats och ett konstverk skapat av Pamela Karlsson år 2013.Foto: Emmaboda kommun

Miniatyrstaden reparerades senast i juni för 26 000 kronor. När skolpersonal kom till skolgården i måndags låg det krossade ciderflaskor vid platsen och mosaikbitar hade hackats bort i stor omfattning.

– Det är jättetråkigt, säger skolans rektor Annette Fagerström Franzén. Miniatyrstaden är omtyckt. Många elever uppehåller sig där, leker kurragömma och sitter på konstverket vid utomhuskonserter t.ex. Nu har vi fått plocka bort krossade glasflaskor, stenar och mosaikbitar, i ett pressmeddelande.

Annons

– Självklart kan vi inte lägga skattepengar på att reparera om och om igen, säger kulturchef Jan Dzedins. Vi vill gärna att ungdomar, föräldrar och invånare talar med varandra om det här. Vi ska se över vad vi gör med platsen på sikt och vi vill uppmana de som vet något om vad som hände i helgen att höra av sig till skolan eller till polisen.

Ärendet är polisanmält.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons