Nu drar Öppen förskola igång igen

Från och med den 21 september är barn med föräldrar välkomna.
Publicerad 16 september 2020
Heléne Poulsen och Karin Eriksson.
Heléne Poulsen och Karin Eriksson.Foto: Pressfoto

Från och med måndagen 21 september erbjuder Emmaboda kommun återigen Öppen förskola på Familjecentralen. Verksamheten drar igång igen efter stängningen på grund av Covid-19. Framöver blir det sång- och sagosamlingar och ateljén är fylld av nytt skapandematerial. Teman och gäster planeras tillsammans med Socialtjänsten.

– Vi har sett behov hos barn och vuxna att åter igen få mötas på Öppna förskolan, säger Karin Eriksson, familjebehandlare vid Socialtjänsten i ett pressmeddelande.

Måndagar och fredagar är vuxna med barn 0 till 6 år välkomna och på onsdagar träffas vuxna med barn 0 till 12 månader. Fika med fralla och dryck finns att köpa via swish.

– Verksamheten anpassas efter rådande restriktioner för Covid-19 och därför finns det numera vid varje tillfälle bokningsbara platser för fem vuxna och deras barn. Alla besökare ska vara helt friska och inte ha haft förkylningssymptom de senaste två dygnen, säger Heléne Poulsen, förskollärare vid Öppna förskolan i pressmeddelandet.

Info: Familjecentralen består av Mödrahälsovården, Barnhälsovården, Öppna förskolan ”Äpplet” och Socialtjänsten. Öppna förskolan har verksamhet måndagar och onsdagar 9.00-12.00 och 13.00-16.00 samt fredagar 9.00-12.00.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.