GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu sänker kommunen innetemperaturen: ”Få bukt med vårt underskott”

Publicerad 19 september 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

I den senaste prognosen för Emmaboda kommuns elkostnader kommer man att gå back 9,1 miljoner kronor på grund av dagens elpriser. För att sänka kostnaderna har man nu beslutat om att sänka innetemperaturen i kommunens lokaler med 0,5 grader där det är möjligt.

”Detta är en av de åtgärder som vi sätter in för att få bukt med vårt underskott”, skriver kommunen på sin hemsida.

Kommunen berättar vidare att man kommer att göra investeringar i energibesparingsåtgärder under hösten/vintern.

”Vi har förståelse för om vissa verksamheter kan uppleva detta problematiskt men tror inte denna sänkningen kommer påverka i någon större utsträckning.”

Kommunen har ett system där verksamheter kan anmäla obehag. Om en vidare utredning visar att det är problem i en fastighet kan man åter höja temperaturen där.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.