GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu testas ny form av delat kontor på landsbygden: ”Skapa ökade möjligheter”

Nu har en ny form av kontor invigts i Boda, Emmaboda kommun. Det är ett kontor där olika småföretagare och arbetstagare delar på ytor. Tanken är att det ska bli framtidens arbetsplatser på landsbygden.
Publicerad 1 december 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

I samband med covid-19-pandemin ändrades förutsättningar för många företagare och arbetstagare. Det blev allt mer normalt att arbeta digitalt hemifrån och i en del fall sade småföretagare upp sina kontor.

Men ju längre tiden gick och hemarbetet fortsatte ökade även behovet att träffa andra människor igen. Det menar Region Kalmar län som är med som finansiär av ett projekt som ska möta det nya ändra beteendet. Projektet syftar till att skapa kontorshubbar i två av länets kommuner; Emmaboda och Oskarshamn.

– Vi vill skapa ökade möjligheter på Kalmar läns landsbygd för småföretagare men även arbetstagare som via sin arbetsgivare kan jobba på distans, säger Camilla Håkansson, basenhetschef på regionala utvecklingsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Kontoren kommer att finnas i Boda och Figeholm. Kontoret i Boda invigdes den 30 november och i Figeholm planeras öppna efter nyår. Projektet pågår fram tills årsskiftet 2023/2024.

– Den här typen av kontor erbjuder en arbetsplats med tillhörande bekvämligheter och gemensamma utrymmen. Det ger möjlighet att nätverka och utbyta kunskap med andra företagare. Med projektet vill regionen testa ett flexibelt arbetssätt på landsbygden för att gynna näringslivet, familj och den enskilde.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.