GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så blir det nya blåljushuset som byggs i Emmaboda

I veckan började man resa väggarna till det nya blåljushuset som ligger intill Runes bensin i Emmaboda. Det är räddningstjänstförbundet Emmaboda-Torsås, ambulansen och sotningen som ska ha sina lokaler i byggnaden.
Publicerad 12 maj 2022
Pressbild: Emmaboda kommun
Pressbild: Emmaboda kommun

Grunden till bygget lades i november och det beräknas vara klart i december.

– Det nya huset ger oss två fördelar: bättre arbetsmiljö och snabbare utryckningstider. Idag ligger mediantiden för utryckning på 7-8 minuter och med det bättre strategiska läget kortas den ner med 2- 3 minuter. All verksamhet kommer i det nya huset finnas på ett plan, säger Hans Erlandsson, räddningschef Räddningstjänstförbundet Emmaboda-Torsås i ett pressmeddelande.

Prislappen för blåljushuset ligger på 55 miljoner kronor. Peab i Växjö har totalentreprenaden och det kommunala bolaget EMFAB är byggherre.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.