Så ska kommunen och polisen stoppa skadegörelsen

Den senaste tiden har det förekommit en hel del skadegörelse och vandalism i Emmaboda. Nu tas krafttag för att stoppa oron.
Publicerad 1 juli 2020
Genrefoto.
Genrefoto.Foto: Mostphotos

På grund av ökad skadegörelse och vandalism i Emmaboda tar kommunledningen och polisen nu krafttag för att stoppa oron. De uppmanar till ökad vuxennärvaro och att vuxna pratar med sina barn och ungdomar om vad de gör och vilka de träffar. Från och med den 25 juni nattvandrar förtroendevalda politiker i Emmaboda tätort.

– Vi ska ut och nattvandra och vi har särskilda, brandgula jackor för att det ska synas vilka vi är. Det är en snabb reaktion för ökad gemenskap och trygghet, säger Emma Åhlander-Hansson, bildningsnämndens ordförande, och Johan Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Kommunens alla förvaltningar deltar i arbetet för ökad trygghet i samhället. Satsningen innebär bland annat att man försöker locka människor till att bli nattvandrare.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.