Annons

Skrivsommar får stöd – kan bli av nästa sommar igen

Det ser ut att bli en fjärde sommar för feriepraktiken Skrivsommar som vänder sig till unga skribenter och författare i länet. Kulturenheten inom Bildningsförvaltningen i Emmaboda kommun har nämligen fått stöd för ytterligare ett år från Kulturrådet.
Publicerad 16 september 2023 • Uppdaterad 17 september 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mostphotos

Emmaboda kommun har landat 160 000 kronor i stöd från Kulturrådet för en fjärde sommar av Skrivsommar. Projektet är ett sommarjobb för ungdomar bosatta i länet.

Under sommaren har totalt 12 ungdomar från Emmaboda, Nybro, Kalmar och Mörbylånga deltagit i feriepraktiken. Ungdomarna arbetade i tre veckor med olika textuppgifter och studiebesök och avslutade med offentlig högläsning på Emmaboda Hembygdsgård i en konsert tillsammans med projektet Kultursommar.

Annons

Den 14 oktober äger Vimmerby Berättar rum, som Litteraturnod Vimmerby arrangerar. Då är ungdomarna inbjudna att läsa sina texter vid en särskild programpunkt. Senare i höst blir det tryckning och utgivning av en bok med ungdomarnas texter.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons