Annons

Stal bil, bröt sig in i hus och svingade machete mot väktare – mannen är på fri fot

En man i 40-årsåldern ska ha gjort brottslig turné i Emmaboda under torsdagen.
Publicerad 26 november 2021
Genrefoto: Michael Hoffman/Mostphotos
Genrefoto: Michael Hoffman/Mostphotos

Under natten till torsdagen inträffade en bilstöld på Västra Sveagatan i Emmaboda. Bilägaren märkte att hans bil blivit stulen och efterlyste den i sociala medier.

– Senare ser kompisar till mannen bilen med en förare i och följer efter den till utkanten av Skinnabo. Där kör föraren in i ett skogsområde och springer iväg. Kompisarna gör bilen obrukbar, kanske plockar de bort ett batteri eller gör något med kablarna, för att inte mannen ska kunna köra iväg med den igen, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Efter en stund, under tidig torsdagseftermiddag, är det en kille som tittar till sitt hus i Skinnabo som inte är bebott för tillfället.

– Han hör en duns. Ut ur huset kommer en person med två kassar med saker han plockat på sig från huset. Han har brutit sig in via altandörren. Killen ropar att mannen ska stanna, vilket han gör. Han lämnar tillbaka sakerna, berättar sin historia, berättar vem han är och att han kommit med en bil till skogen. De går upp till bilen, men bilen går inte att köra iväg med, och den misstänkte avlägsnar sig från platsen, säger Robert Loeffel.

Kompisarna hade larmat polisen om den stulna bilen men när polisen kom till skogen hade den misstänkte hunnit ta sig därifrån. Däremot var fastighetsägaren kvar på platsen och polisen kunde genom att koppla samman vittnesuppgifterna förstå att det rörde sig om samma gärningsman, och fick sig en helhetsbild av vad som inträffat.

Senare samma dag, vid 17-tiden på torsdagen, märker personer på ett företag att en obehörig person sitter i en bil på Stålgatan i Emmaboda och är på väg att stjäla den.

– Personal och väktare är på platsen på Stålgatan. När mannen går ut ur bilen svingar han en machete och slår till en väktare med en sten på handen. Han sprang sedan därifrån, Robert Loeffel.

– Genom vittnesuppgifter har vi i efterhand kunnat koppla ihop att det är samma man som återigen försöker stjäla en bil.

Den misstänkte mannen, som är i 40-årsåldern, är fortfarande på fri fot.

– Det här är en sådan kille som är känd av oss och som alltid producerar brott, säger Robert Loeffel.

Mannen är nu misstänkt för hot eller förgripelse mot tjänsteman, våld mot tjänsteman, inbrott och bilstöld.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons