Stenkastning mot danskar även i Kalmar län

Över 100 danskregistrerade bilar har under våren och sommaren utsatts för stenkastning när de färdats på vägar i Skåne, de allra flesta på E65 mellan Malmö och Ystad. Nu tycks någon i Emmaboda ha inspirerats.
Publicerad 23 juli 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Piermichele Malucchi/Mostphotos

Skånepolisen har satt in stora resurser för att få tag i förövarna, men hittills utan framgång. Många danskar tar E65 från Malmö till Ystad för att åka färjan till Bornholm. De upprepade attackerna har påverkat turismen på ön negativt då många danskar helt enkelt inte vågar åka dit.

Vid 14-tiden på torsdagen inträffade en händelse i Emmaboda kommun, som verkar vara inspirerad av den skånska brottsligheten.

– Cirka 100 meter efter rondellen i Eriksmåla träffas en danskregistrerad bil av en sten som krossar vänster sidoruta, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

I bilen färdades en kvinna i 20-årsåldern och en man i 50-årsåldern. Det finns inga uppgifter om personskador.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.