Annons

Ungdomarna har ett annorlunda sommarjobb – att skriva

Under tre veckor mellan den 1 till den 19 augusti har fem ungdomar i Emmaboda kommun ett annorlunda sommarjobb. De får nämligen möjlighet att utveckla sitt skrivande.
Publicerad 14 augusti 2022
Från vänster: Lydia Bondesson, Alva Fransson, Josef Bitar, Alex Tegerström och Ninni Sandberg.
Från vänster: Lydia Bondesson, Alva Fransson, Josef Bitar, Alex Tegerström och Ninni Sandberg.

Under de tre veckorna får ungdomarna matnyttiga tips från professionella författare om hur man lär sig skapa karaktärer och miljöbeskrivningar.

Skrivsommar leds av Ami Andersson. Hon är sedan 2019 utsedd till regionförfattare av Litteraturnod Vimmerby. I år vägleder hon ungdomarna Josef Bitar, Alva Fransson, Lydia Bondesson, Alex Tegerström och Ninni Sandberg.

Annons

– Vi har fått verktyg hur man kan gestalta en berättelse, säger Lydia Bondesson, som är 16 år och kommer från Vissefjärda.

Det är andra sommaren i rad som Emmaboda kommun arrangerar pilotprojektet Skrivsommar. Ungdomarna som får prova på skrivaryrket får betalt för fyra timmars feriearbete per dag, precis som andra kommunala sommarjobb. Projektet finansieras med hjälp av Kulturrådet och Litteraturnod Vimmerby.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons