Feature

Cornhole – ett trevligt spel för alla åldrar

Som namnet anger har spelet med majskorn att göra. Ja, vad gör man i USA när det finns gott om majs och ledig tid över. Jo, man fyller påsar med majs och kastar i någon typ av hål, hink eller på ett bräde
.
Publicerad 23 augusti 2020
Detta är en insändare i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Ami Bachér

På senare tid har spelet cornhole utvecklats till en ganska stor sport med prispengar i USA och världen över.
 SPF Solvändan i Färjestaden har många aktiviteter som stimulerar och håller oss igång.
 Nu var det dags att introducera en ny sektion, tyckte studiehandledarna med Ami Bachér i spetsen.

Foto: Ami Bachér

Sagt och gjort, en uppsättning med två brädor och ett set om åtta påsar inköptes. Det visade sig dock snart att det behövdes fler brädor, många vill vara med och spela. En av våra medlemmar, en duktig hantverkare Kenneth Eriksson, kontaktades och nu håller han på att göra vår fjärde uppsättning av brädor. Påsar syr Ketty Ingvarsson med bravur och fyller dem sedan med majskorn, 453 gram i varje.

Onsdagar blev dagen för sporten hos oss i Solvändan, för visst är det en sport tycker jag, Leif.  Från början spelade vi på kul och testade att träffa brädan, 1 p eller komma i hålet 3 p. Efter några onsdagars spel gjorde vi lottade lag och spelade turnering, allt väl organiserat (av Leif Linder).

Foto: Ami Bachér

Idag den 19 augusti var vi 12 lag som spelade på tre banor vid Eken, Seniorernas hus i Färjestaden, totalt 24 spelare + några som tittade på. Många glada skratt ekar över Eken och glädjen vid en direktträff i hålet, en Airmail, är obeskrivbar.
 Cornhole är perfekt att spela utomhus i dessa tider, vi håller avstånd och har med eget fika. Vi kör två matchomgångar, sedan fika med ett bra sorl och sedan ytterligare en matchomgång innan slutsummering och prisutdelning.
 Cornhole – ett trevligt och hälsobefrämjande spel för alla åldrar som gör gott för både kropp och själ!

Text: Leif Linder

bild 1/3