GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Grön nytändning för Marvels haltande seriesatsning

She-Hulk (Serie, Disney+)
Publicerad 11 september 2022
Detta är en recension i Kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Foto: Disney+
Foto: Disney+

Med tanke på att jag gav upp både “Moon Knight” och “Ms. Marvel” halvvägs in i sina respektive säsonger har 2022 års serieutbud från Marvel lämnat mycket att önska. Deras senaste alster “She-Hulk”, om än långt ifrån perfekt, lyckas åtminstone med att få till underhållande eskapism med glimten i ögat. Titelkaraktärens begynnelse, när driftiga Jennifer Walters (Tatiana Maslany) till följd av en bilolycka får in sin kusin Bruce Banners (Mark Ruffalo) Hulk-blod i sitt eget blodomlopp och själv får liknande krafter, avverkas på nolltid i första avsnittet och sen är det fritt fram för serieskaparna att ha kul med konceptet.

Till skillnad från sin volatila kusin har Walters inga problem med att behärska sin enorma gröna “Ms. Hyde” och har noll intresse av att vara superhjälte. Istället vill hon fortsätta sin lovande juristkarriär, ge sig ut i dejtingsvängen och leva ett “normalt” liv, något som inte helt oväntat visar sig bli klurigt när hela världen vet att hon när som helst kan förvandlas till en jätte med superkrafter. Effekterna är halvdana och intrigerna är triviala (vilket kan vara skönt ibland), men “She-Hulk” har likväl en charm som det är svårt att värja sig ifrån och en alltid lika engagerande Maslany som trivs i båda sina roller. Klart sevärd!

Viktor Jerner