GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Veckans profil

Influencern Margareta Grääs har flyttat tillbaka: ”Saknat Kalmar väldigt mycket”

Margareta Grääs är makeupartist och kreatör som jobbar med sociala medier via Youtube, Instagram och Tiktok där hon har hundratusentals följare. Efter en uppväxt i Mönsterås bodde hon en period i Norrliden i Kalmar för att sedan flytta till Mölndal utanför Göteborg. Nu är hon tillbaka på hemmaplan igen.
Publicerad 30 april 2022
Foto: Privat

Fakta

Namn: Margareta Grääs

Ålder: 29 år

Familj: Fästman Fredrik och vovve Harley

Bor: Kalmar

Kommer från: Mönsterås

Aktuell som: Kreatör på Youtube, Instagram och Tiktok.

Beskriv dig själv med tre ord: Pratig, glad och rolig!

Godmorgon, när klev du upp i dag?

Hunden hoppade på ansiktet runt 07:10.

Hur startar du helst dagen?

Med en enorm kanna koffein och en lång promenad med vovven.

Berätta lite om dig själv, vem är du?

Jag startade Youtube-kanal för fem år sen. Senaste året har jag jobbat på heltid med mina sociala kanaler, både med Youtube där jag gör skönhetsrelaterade videos men också med Instagram och Tiktok som blir en förlängning. Men jag är också utbildad makeupartist och har tidigare varit butikschef i sminkbutik.

Nu ska ni flytta tillbaka till Kalmar, varifrån flyttar ni?

Vi flyttade från Kalmar för tre år sedan och flyttade då till Mölndal utanför Göteborg. Nu har vi valt att flytta tillbaka. Jag är uppvuxen i Mönsterås där jag gått i skolan och så. Sedan har vi bott i Norrliden i nästan tio år innan vi flyttade till Göteborg. Min fästman Fredrik är från Skåne, utanför Malmö.

Varför kommer ni tillbaka?

Jag har saknat Kalmar väldigt mycket, det är en fantastisk härlig stad! Bostadsfrågan var en stor del också då det inte finns bostäder till rimliga priser i Göteborg. Här finns det på ett helt annat sätt.

Varför fastnade du just för smink och skönhet?

Det var nog väldigt mycket slump att det blev så. Jag har alltid tänkt jag vill göra något kreativt som har med kommunikation och människor att göra. Tidigare har jag velat bli lärare och jag gillar pedagogik blandat med det kreativa.

Hur ingår pedagogik i ditt jobb?

Jag jobbar mycket med lärande content och beskrivande content, genom att jag löser problem inom smink och skönhet. Jag tror en stor del till att det gått så bra är att jag är pedagogisk och får saker att bli begripligt.

Hur är det att jobba som influencer?

Jättekul. Mycket svårare och mer hårt jobb än vad folk tror. Jag jobbar mycket mer nu än vad jag gjorde som butikschef. Folk tror ofta att det är lättare än vad det är. Det är inte nödvändigtvis svårt men mycket tidskrävande och inte alltid bra betalt. Det ligger många timmar bakom saker som inte är så lönsamt. Man får jobba sig uppåt hela tiden och de flesta ger upp innan de kommer över backen. Men det är väldigt roligt att kunna styra sina egna tider. Det är absolut inte någonting för alla, men om man tycker det är härligt att organisera och styra något själv så passar det bra.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är jättekul att ha en så fin interaktion med människor varje dag. Det finns så klart mycket negativt med att vara så öppen som jag är men också otroligt mycket positivt. Det finns nästan inget som är så roligt som att prata med följarna, det ger så mycket och är det absolut roligaste.

Vad är det sämsta?

Det är väl det negativa. Min medelålder är ganska hög, mina följare är ungefär i min egen ålder. Det gör att folk nästan alltid kan uppföra sig. Men jobbet är ganska psykiskt påfrestande. Det finns många ifrågasättande människor som inte vet vem jag är och som inte känner inte mig och kommer in och spyr ut sig massa skit. De människorna är inte så roliga.

Många känner till dig som hon som recenserar adventskalendrar. Hur började det?

Jag har haft en serie i flera år som eskalerat mycket. Meningen är egentligen att det ofta är mycket pengar i adventskalendrar och jag tycker det är viktigt att folk vet vad de köper. Folk jobbar hårt för att få ihop sina pengar och då tycker jag man ska få spendera dem på något man vet vad det är och som man är nöjd med. Det kan bli svårt att se en bild på en kalender och inte veta vad innehållet är.

Hur gör du för att varva ner?

Jag är ganska dålig på att varva ner, svårt att koppla av men jag älskar att sitta i soffan och spela tv-spel, det är en av få saker som får mig lugn och nere i varv.

Hur tacklar du en motgång?

Att försöka igen, försöka hårdare. Man är inte bra på allt och man kan inte vara bäst på allt, man får kämpa vidare.

Vad gör du en ledig dag?

Jag är aldrig ledig, haha, men all fritid spenderas med hunden.

Vad gör dig glad?

Mina följare, min familj och ett glas vin med en vän.

Har du en bucket list, och vad står det i så fall på den?

Nej, jag är inte en person som sätter mål långsiktigt, jag lever i nuet.

Vilket är ditt smultronställe i Kalmar län?

Värsnäs är helt fantastiskt, vi har tillbringat så många varma (och kalla) dagar där ute med grillen och hunden på långlina!

Vad läser/lyssnar eller tittar du helst på?

Jag läser och tittar helst på allting fantasy!

Person du ser upp till?

Mina systrar är två fantastiska kvinnor med starka personligheter, upptagna liv och fantastiska familjer. Jag ser upp till dem mer än någon annan.

Tre kändisar du gärna skulle bjuda på middag?

Lady Gaga (hur cool?), Molly Sandén och Kronprinsessan Viktoria!

Vad skulle du bjuda på?

Halloumiburgare!

Vad ser du fram emot just nu?

Att ha gjort i ordning min lägenhet efter att ha flyttat, det är en oändlig ström av flyttlådor och säckar överallt.

Vem skulle du ta med dig till en öde ö?

En fullproppad läsplatta med alla böcker man kan tänka sig.

Hur ser du på framtiden?

Laddad fråga, svårt att säga. Jag ser fram emot att livet rullar på och vi gör det bästa vi kan med tiden vi har.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.