GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Filmtipset

Julstämning i kvadrat i animerad guldklimp

Robin Robin (Kortfilm, Netflix)
Publicerad 24 december 2021
Detta är en recension i Kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Robin Robin (Kortfilm, Netflix) Foto: Netflix
Robin Robin (Kortfilm, Netflix) Foto: Netflix

För den som vill ha lite extra julig myskänsla under helgdagarna är ”Robin Robin” det perfekta valet. Denna lättsmälta kortfilm med en speltid på blott en halvtimme passar perfekt i luckan mellan julbordet och paketöppningen. Animationsstudion Aardman, skaparna bakom ”Wallace & Gromit” samt ”Flykten från hönsgården”, berättar här en urgullig historia om hur titelns rödhake faller ur sitt bo och växer upp i en musfamilj.

Tillsammans med mössen stjäl hon smulor och matrester för att klara dagen, med blandat resultat. Problemet är att Robin, med sin mer otympliga fågelkropp, inte är lika smidig som sina familjemedlemmar. Klassiska julteman som funna familjer, inkludering, allas lika värde och sorgen i ensamhet vävs in sömlöst och den helt enastående handgjorda animationen är att dö för. Addera sedan svängiga musikalnummer och röstskådespelare som Gillian Anderson, Richard E. Grant och Bronte Carmichael och vi får en ny julfilmsfavorit som man bara inte får missa.

Viktor Jerner