Annons
Feature

Kevin Oscarsson och Bear a perfection ser fram emot ett äventyr

Kevin Oscarsson är en högt aktad kusk och travtränare som gjort många fina resultat genom åren. Han och hästen Bear a perfection är det ena av två ekipage som kör under konceptet KalmarPosten-hästarna. De som väljer att bli andelsägare i KP-hästarna kommer nu att få följa dem under 12 månader.
– Man ska se det som ett äventyr där man får träffa människor och följa hästarnas resa, säger Kevin Oscarsson.
Publicerad 20 maj 2022

Kevin har som många inom hästvärlden växt upp i stallet bland grimmor och sadlar.

– Min pappa Jim är travtränare och mamma har alltid hållit på i stallet. De var i full gång med sin rörelse när jag föddes och jag har alltid hängt med i stallet. Jag började med ponnyträning när jag var 8 år, det var en väldigt bra lärdom och skola. Sedan började jag med varmbloden när jag var 16 år.

Annons

Under sin karriärresa har han hunnit arbeta för travtränarna och kuskarna Johan Untersteiner och Stefan Persson i Halland.

– Jag fick ett litet genombrott när jag var 21 år. Då fick jag lite mer förtroende och började köra bättre hästar. Det var då det lossnade och sedan rullade det på i fyra-fem år.

Efter att ha jobbat åt sin pappa Jim har Kevin nu en egen rörelse som tränare och kusk.

– Jag var där och krafsade på topp 10 bland kuskar i Sverige när jag satsade som allra mest. Nu satsar jag på att bli en bra travtränare, men det är jättekul att köra mycket ändå.

Nu är Kevin och hästen Bear a perfection aktuella med KalmarPosten-hästarna. Ett koncept som är utformat tillsammans med KalmarTravet där 100 personer kan köpa en andel i två hästar under 12 månader.

Bear a perfection
Bear a perfection

– Det blir spännande och som en rolig följetong. Det ska bli kul att få knyta nya kontakter, träffa folk och dela med sig av sporten.

Kan du berätta varför det blev Bear a perfection som blev utvald?

– Det är en väldigt fin häst och väldigt kapabel. Han är stark av sig och kan jobba på rätt så mycket själv i loppen. Han har faktiskt riktigt bra statistik på KalmarTravet, han har gått väldigt bra där. Det är en häst som jag kollade ut som ettåring. Jag gillade hur han såg ut och han har en bra stam. Hans brorsa har tjänat 1,5 miljon och hans syster har vunnit ett av de större tvååringsloppen som finns i Sverige. Han själv har sprungit in 460 000 än så länge.

– Han är jättesnäll, det är faktiskt min lille sons favorithäst. Det är en smart häst som är med i matchen och vet vad som händer. Vi har tränat upp honom hela vägen, så det känns tryggt att ha varit med hela hans uppväxt.

”Bear a perfection” är bäst på autostart, men det finns utvecklingspotential.

Annons

– Han är säker i autostart och han går bra på alla sorters distanser. Vi har inte provat monté med honom än, men vi är väldigt sugna på att göra det. Jag tror han kommer att gå bra under året.

Planen är att andelsägarna kommer att få löpande information från tränarna och möjlighet att träffas vid olika arrangemang.

– Vi kommer att dra ihop lite träffar, jag tror det kan bli kul. Man får två hästar i ett som andelsägare i KP-hästarna och det är väldigt bra. Det kommer att bli en rolig resa.

Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.
Annons
Annons
Annons
Annons