Annons
Feature
PT-Robin

Robin Strelitz: PT-Robin: Den gyllene medelvägen

Oavsett om du är idrottare, hobbyatlet eller gymråtta borde ditt mål alltid vara ett eftersträva en viss balans. Det kvittar vad du har för mål egentligen, du har alltid två sidor som du behöver balansera.
Robin Strelitz
Publicerad 16 januari 2021
Detta är en personligt skriven text i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Fundera på vad du har för mål eller riktning just nu och skriv ner det på ett papper. Dela sedan in sidan i två kolumner och lista ut vilka två sidor du behöver jobba på, för att få ett hållbart resultat!

Om du har som mål att träna mer så behöver du lista upp återhämtningsstrategier. Träning kostar energi och stressar på kroppen, så om du är intresserad av resultat behöver du fylla på med energi och varva ner lika mycket som du tränar.

Annons

För varje punkt i vänsterkolumnen behöver du komma på en balanserande punkt i högerkolumnen som är lika viktig!

Om du till exempel vill äta mer näringsrik mat, behöver du fundera på när du ska tillåta dig själv att unna dig. Du tjänar ingenting på att ge dig själv massor förbud och risken är att du samlar på dig massor oönskade “cravings”. Hitta en kombination som fungerar för dig. På ena sidan skriver du sådant som du borde äta, på andra sidan skriver du sådant som du vill äta. Sedan hittar du ett balanserat sätt att få båda två!

Om du har flera mål så sätt dig ner en stund och skriv ner allihopa. Fundera på vad som är viktigt för dig att balansera i ditt liv!

Du är troligtvis som mest lycklig när du kombinerar nytta och nöje, arbete och familj, träning och återhämtning, näring och “socker”, aktivitet och avslappning.

Ha en fin dag! Vi ses som vanligt på Wellness Studio i Kalmar men också på Facebook (PT-Robin) och Instagram (ptrobin_kalmar).

Annons
Annons
Annons
Annons