Feature

Robin Strelitz: PT-Robin: “Ett steg bakåt kan ge två steg framåt”

PT-Robin: Jag är inte typen som har ett motto men om jag var tvungen att välja ett skulle det vara något i stil med: “Ett steg bakåt kan ge två steg framåt”.
Robin Strelitz
Publicerad 20 september 2020
Detta är en personligt skriven text i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Robin Strelitz
Robin Strelitz

Oavsett var du befinner dig i din träningskurva så blir du alltid bättre om du tränar på grunderna. Det är roligt att snöa in på detaljer och träna specifikt, men utan en stark grund att stå på faller mycket av träningen platt.

Läs vidare för tre starka nybörjartips som också är relevanta för dig som har tränat ett tag!

1. Lär dig att göra några få övningar riktigt bra!

Du behöver faktiskt inte kunna så många övningar för att bli stark på gymmet. Det man märker på de som tränat länge är att de har några få favoriter, som körs väldigt ofta. När du är riktigt bra på en övning och gör den ofta så är det nästan oundvikligt att du kan öka vikterna. Det är också mycket roligare att göra övningar som du är bra på!

Så välj ut ett par övningar som tränar många muskelgrupper samtidigt och kör dem stenhårt. Du kan bli riktigt stark och få en snygg fysik "bara" med bänkpress, knäböj och marklyft.

2. Se till att du äter tillräckligt med protein, fett och kolhydrater.

Du behöver bränsle för att orka träna och byggstenar för att bygga muskler. De flesta som tränar mycket äter för lite och framför allt för oregelbundet. Om du vill bli starkare så måste du faktiskt äta rätt mycket, speciellt kolhydrater (potatis, ris, pasta, rotfrukter, frukt) och proteiner (kött, bönor, fågel, fisk, ägg).

3. Se till att du återhämtar dig ordentligt.

God återhämtning är A och O för den träningsintresserade. Om du sover dåligt, äter för lite och stressar järnet så kommer din kropp inte att prioritera träningsresultat. Det kvittar hur mycket du tränar. Om du inte sköter din återhämtning så gör du faktiskt ingen nytta på gymmet. Det är först när du slappnar av, sover ut, äter balanserat och tar vilodagar som din kropp blir starkare.

Tack för den här gången. Mig hittar ni som vanligt på Wellness Studio men också på Facebook (PT-Robin) och Instagram (ptrobin_kalmar).