GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

PT-Robin: ”Hälsa är en lång rad bra beslut”

Jag har alltid sett på hälsa som en process. I den processen så tar vi beslut som kan vara mer eller mindre hälsosamma. Din hälsa idag är totalen av alla dina beslut och det enda sättet förändra hur du mår är att ta bättre beslut i framtiden.
Publicerad 7 augusti 2022
Detta är en personligt skriven text i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
PT-Robin
PT-RobinFoto: Linus Gunnarsson/Mostphotos

Fundera över vilka beslut du har tagit för din hälsa idag. Jag är medveten om att många val görs på autopilot men visst hör vi ändå en röst i huvudet när vi är på väg att göra ett dåligt val? Den rösten är din starkaste vän, ta tillvara på den!

Den “inre coachen” är någonting jag verkligen uppmärksammat genom åren. Alla har den. När jag pratar med mina kunder har de stenkoll på vad de behöver göra för att bli mer hälsosamma. Det räcker att jag frågar så har de flesta redan bra lösningar på sina problem.

Vad är det som gör att vi inte lyssnar på vår “inre coach” oftare?

Tänk om du lyssnade på din intuition varje gång du ställdes inför ett val. Jag förstår att vi blir viljesvaga i vissa ögonblick, även om vi vet svaren så är det inte alltid lätt att välja det rätta. Vår miljö gör det heller inte lätt för oss med lätta och snabba alternativ till träning (soffa och netflix) och mat (snabbmat och godis).

Utmana dig själv att lyssna på din inre coach mer. Sjukdomar, stress, oro och otur kan vi inte alltid göra så mycket åt. Men vilka beslut du tar på en daglig basis är någonting du verkligen kan påverka!

I början är det tufft och det krävs disciplin. Men över tid blir det lättare och mer naturligt. När du tar beslut så formar sig din omgivning efter det. Fundera inte på vad du behöver göra imorgon eller nästa vecka, se istället över ditt nästa hälsosamma beslut!

För varje steg du tar så blir resan lättare.

Tack för den här gången. Ni hittar mig och mina kollegor på Träningsklubben i Kalmar och på sociala medier som “Träningsklubben” och “PT-Robin”.

Robin Strelitz