GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

PT-Robin: Hälsa är en livsstil

Hur pigg, glad, energifylld och nyttig du känner dig beror till stor del på dina vanor och rutiner. Som du kanske märkt är det inte helt lätt att samarbeta med sin egen hjärna. Du vill börja ditt nya liv nu, men hjärnan väntar helst till nästa måndag.
Detta är en personligt skriven text i kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det beror på att din hjärna gillar rutiner. Hjärnan är trygg i en förutsägbar vardag.

Att skapa hälsosamma vanor är inte jättekul inledningsvis. Så vill du lyckas behöver du faktiskt lura hjärnan lite. Det finns några knep du kan använda. Idag tänkte jag berätta hur du gör, steg för steg!

1. Var specifik. Skriv ner exakt vilken vana du vill utveckla. Förtydliga också NÄR du ska göra vanan och HUR.

2. Koppla ihop din nya vana med en gammal. Det kan till exempel vara att du ska göra tio knäböj varje gång du dricker kaffe. Eller göra avslappningsövningar innan du borstar tänderna på kvällen.

3. Placera ut små påminnelser. Det kan vara ett meddelande på kylskåpet eller att låta gitarren stå framme så att du kommer ihåg att öva.

4. Gör din vana attraktiv. Din hjärna gillar belöningar. Spara dina bästa låtar till träningspasset och drick bara din favoritsmoothie i samband med din nya vana. Eller spetsa din broccoli med en klick smör - var kreativ. Allt som kan ge dig en liten kick är bra!

5. Gör det omöjligt att misslyckas. Packa väskan, fixa matlådor, välj ett gym som ligger på vägen till jobbet. Gör din vana så enkel och automatisk som möjligt.

6. Missa aldrig två dagar i rad. Gör gärna något varje dag. Det kan räcka med två minuter men du måste förstärka vanan kontinuerligt.

Tack för den här gången. Vi ses som vanligt på Wellness Studio i Kalmar, men också på Facebook (PT-Robin) och Instagram (ptrobin_kalmar).

Läs mer