GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

PT-Robin: ”Pragmatisk hälsa”

Jag brukar alltid betona vikten av att vara pragmatisk i dina hälsobeslut. Det innebär att du är resultatinriktad, men framför allt att du anpassar dig beroende på hur din verklighet ser ut!
Publicerad 10 april 2022
Detta är en personligt skriven text i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Linus Gunnarsson, Mostphotos

En vana kan vara nyttig för dig och samtidigt ohälsosam för någon annan. Vi är alla på olika platser och har olika principer för vad som är viktigt för vår hälsa. Vissa har avstått helt från att äta socker, andra äter på helgen och vissa äter en påse gott och blandat varje dag.

Ett pragmatiskt beslut går ut på att du utgår helt från var du är idag och gör små förändringar i rätt riktning. Den förändringen kanske är ohälsosam för någon annan, men för dig skulle det göra skillnad.

För en diabetiker kan det vara ett hälsosamt beslut att välja en sockerfri ketchup, men för någon annan kan det vara liv och död att välja en produkt som innehåller mycket kalorier.

Vad är rätt beslut för dig? Och vilka små steg kan du ta i rätt riktning?

Om du dricker mycket läsk kan det vara smart att byta till lightläsk. Det är klart att vatten är bäst men för dig skulle det göra skillnad på din hälsa.

Om du får din återhämtning genom att slökolla på tv-serier en hel dag, kanske det är rätt grej för just dig. Samtidigt som vissa andra människor skulle må sämre av det.

Det finns sällan strategier som fungerar för alla. Hitta ditt sätt och din väg!

Tack för den här gången. Ni hittar mig som vanligt på Träningsklubben i Kalmar men också på Facebook och Instagram som "PT-Robin".

ROBIN STRELITZ ROBIN@TRANINGSKLUBBENKALMAR.SE

Hitta ditt sätt och din väg!