Annons
Feature

PT-Robin: ”Tappa inte fart över jul!”

Det känns som att jul och nyår är viktigare än någonsin. Jag skulle vilja rekommendera dig att använda ledigheten till att ta hand om dig själv!
Publicerad 26 december 2022
Detta är en personligt skriven text i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Robin Strelitz, personlig tränare.
Robin Strelitz, personlig tränare.Foto: Mostphotos/Linus Gunnarsson

Träning bygger på positivt momentum. När du tränar regelbundet och känner dig motiverad så hamnar du i en positiv spiral där träningen känns (och går) bättre och bättre. Försök att inte tappa fart under julen! Uppförsbacken i januari blir sååå mycket längre då.

Och jag skulle vilja påstå att den bästa träningen sker på lediga dagar. Jag märker att mina kunder är starkare på helgen och ännu starkare runt högtider. Juletid betyder kanske extra mat (och när du äter mycket så är du stark), några extra sömntimmar (mer sömn gör dig stark) och mindre jobb och mer fritid (mindre stress gör dig stark).

Annons

Så passa på att köra några pass under jul och nyår. Gör något som du tycker är roligt och framför allt något som kanske är lite extra tufft. Du kanske kan träna tidigt på dagen, innan alla andra har gått upp. Då har du gymmet eller vardagsrummet för dig själv. Efter ett träningspass är det extra gott med härlig mat!

Tack för den här gången. Du hittar mig och mina kollegor på Träningsklubben i Kalmar samt på sociala medier som “Träningsklubben” och “PT-Robin”.

Robin Strelitz

Annons
Annons
Annons
Annons