Feature
PT-Robin

Robin Strelitz: PT-Robin tipsar om sina vardagsknep

I dag tänkte jag skriva om fyra matvaror som jag alltid har hemma. Det är små “hacks” som har hjälpt mig att vara mer hälsosam över åren.
Robin Strelitz
Publicerad 13 september 2020
Detta är en personligt skriven text i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vardagsknep!

1. Bönor

Hur ofta äter du bönor i olika former? Förutom att bönor är sprängfyllda med näring så är de också billiga och miljövänliga. Det är så enkelt att öppna ett paket bönor, skölja och hälla ner i en gryta eller sallad.

2. Nötter, torkad frukt och frön

Jag brukar fylla en skål med lika delar yoghurt som nötter, pumpakärnor, solrosfrön, chiafrön och russin. Det ger mig en superladdning och en boost under resten av dagen. Nötter, torkad frukt och frön har så många användningsområden. Allt från att ta en näve energi i farten till att förgylla en sallad med rostade pumpakärnor. Ett plus är att köket blir så fint med alla välfyllda burkar.

3. Fryst bär och frukt

Jag är nästan manisk när det kommer till bär. Jag har en hel hylla i frysen avsatt till blåbär, hallon, vinbär, björnbär, ananas, passionsfrukt och granatäpple. Det blir ju nästan aldrig gammalt och du kan göra nya smoothies varje dag.

4. Frukt

Jag är så ledsen att frukt och framför allt banan har fått ett dåligt rykte. Det finns faktiskt inte mycket som stödjer att de skulle vara dåliga för din hälsa på något sätt. Jag älskar naturlig sötma och kompletterar många av mina måltider med ett par frukter. Det är härligt med färg i fruktkorgen och det motiverar mig till att äta bättre.

Tack för den här gången! Ni hittar mig som vanligt på Wellness Studio i Kalmar men också på Facebook (PT-Robin) och Instagram (ptrobin_kalmar).