GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

PT-Robin: ”Utgå från dig själv!”

Idag tänkte jag bjuda på ett supertips. Om du är som jag, har du olika typer av mål och visioner som du vill uppnå med ditt liv. Det kan vara att läsa mer böcker, äta mer grönsaker, träna hårdare eller något så enkelt som att dricka mer vatten.
Publicerad 12 mars 2022
Detta är en personligt skriven text i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Linus Gunnarsson/Alberto Tudor/Mostphotos

Oavsett vad kan det kännas svårt att implementera nya bra vanor i ditt liv. Det krävs mycket jobb att ändra på invanda mönster, och ibland kan även små förändringar kännas helt omöjliga.

Men det finns ett väldigt bra knep. Utgå från dig själv. Så om du vill börja med en ny vana, fundera över följande två följande steg:

• Kan du göra din nya utmaning roligare på något sätt?

• Kan du göra din nya utmaning tillsammans med en av dina tidigare vanor?

Gör det enkelt för dig. Skräddarsy vanan så att den passar dig och dina levnadsvanor. Det kan du göra på många sätt!

Om du inte äter frukost kan du börja med att “bara” äta frukost. Gillar du mackor så börja med det, i början handlar det bara om att skapa en rutin. När du ätit frukost några veckor kan du göra den bättre och bättre.

Välj, eller matcha dina vanor med din redan nuvarande rutin. Om du springer regelbundet och vill börja styrketräna mer, lägg styrkan tillsammans med din löprutin.

Du kan använda samma princip till mycket. Om du vill börja läsa mer, börja med böcker du verkligen vill läsa. Som är roliga och intressanta för dig. På sikt, när du byggt en vana att läsa regelbundet, kan du utmana dig själv med mer intressanta böcker som kanske inte är lika rolig läsning.

Det finns en anledning till att många barn får börja med Bamses tandkräm!

Tack för den här gången. Ni hittar mig som vanligt på Träningsklubben men också på Facebook och Instagram som “PT-Robin”.

ROBIN STRELITZ ROBIN@TRANINGSKLUBBENKALMAR.SE