GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Robin Strelitz: PT-Robin: ”Varför tränar du?”

Svenskarnas träningsvanor har försämrats det senaste året. Det är kanske inte så konstigt och är du en av dem som har kommit av dig, var inte besviken. Jag har alltid varit lite avundsjuk på de som inte tränar aktivt, tänk på hur mycket du har att vinna. Under veckan har jag frågat några stycken varför de tränar och vad som motiverar dem. Förhoppningsvis kan deras svar injicera dig med en stor dos motivation!
Robin Strelitz
Publicerad 14 februari 2021
Detta är en personligt skriven text i kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Pixhill.com

“Jag tränar för att det gör mig lyckligare.”

Träning gör oss gladare genom att öka mängden lyckohormon i kroppen. Det kan göra att du känner dig mindre nedstämd och de flesta upplever en harmonisk känsla efter ett träningspass. Den effekten kan faktiskt vara kvar i flera dagar!

“Jag tränar för att det får mig att slappna av.”

Träning minskar stress. Eller snarare, du blir mer stresstålig av träning. Efter ett träningspass är det lättare för kroppen att slappna av och då känner du dig mindre rastlös.

“Jag tränar för att kunna äta god mat med ett gott samvete.”

Träning kostar energi och när du bygger muskler så förbrukar du mer energi mer naturligt. När du tränar regelbundet så kan (och bör) du äta mycket mer mat!

“Jag tränar för att träffa människor. “

På träningsanläggningar kommer människors bästa jag fram. Bland den positiva energin och gemenskapen knyts många vänskapsband. Folk är lite extra glada på gymmet helt enkelt!

“Jag tränar för att bli starkare. Både mentalt och fysiskt.”

Träning är som en metafor för livet. Det handlar om att fortsätta att “pusha” fast att det är tufft. Att bygga disciplin och bra rutiner. Starka prestationer på gymmet eller i löpspåret kan faktiskt motivera dig att prestera bättre på andra plan i livet.

“Jag tränar för att bli en bättre atlet.”

När du tränar så får du starkare leder, ledband, senor, muskler, hjärta, ligament, skelett och framför allt pannben. Det minskar helt enkelt risken att du går sönder när du gör sånt som du älskar.

“Jag tränar för att kunna leka med mina barnbarn utan att bli trött.”

Det är aldrig för sent att börja träna och du kan få resultat genom hela livet. Med rätt sorts träning kan du springa, hoppa, klättra, krypa och busa hur mycket du vill.

“Jag tränar för att det ökar min koncentrationsförmåga.”

Träning ökar din intelligens, eftersom att det ökar blodflödet till hjärnan. Det gör att du blir mer kreativ, får bättre minne, tar bättre beslut och ökar din förmåga att fokusera under en längre tid. Om du har jobb eller studier som du vill prestera maximalt på, är träning faktiskt en förutsättning.

Hoppas du känner dig motiverad att köra ett träningspass. Det räcker med en kvart för att få ut nästan alla positiva effekter! Tack för den här gången. Vi ses som vanligt på Wellness Studio i Kalmar men också på Facebook och Instagram där du hittar mig som PT-Robin.