GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

PT-Robin: Varför tränar just du?

Det finns flera anledningar till varför vi tränar. Vissa gör det för att må bättre, andra gör det för att utveckla sin prestationsförmåga. Det finns också de som tycker att det är en rolig paus från vardagen.
Publicerad 26 juni 2022
Detta är en personligt skriven text i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Mostphotos, Linus Gunnarsson

Träning kan vara ett verktyg för att ge dig mer balans. Det är trots allt positivt för i princip varenda process i kroppen. Men för dig som tränat ett tag och vill se resultat, krävs det att du har en balans även utanför dina träningspass.

Jag började träna när jag var tonåring och fick rätt bra resultat i början. Men jag kom rätt snabbt till en platå och slutade utvecklas. En kombination av sämre kostvanor, dålig sömn, sena kvällar och en del festande. Det hjälpte inte att träna hårdare.

Genom åren har jag lärt mig att det krävs balans i livet för att få bestående resultat av träningen. Du behöver ta hand om din kropp även de 23 timmarna du inte tränar.

Jag tycker att det är det fina med träning. Träningen gör att vi vill ta bättre livsstilsbeslut eftersom att det är roligt att få resultat av gymmet. Det är därför många börjar äta bättre “automatiskt” när de kommer igång med träningen. Alla tycker om att bli starkare, snabbare och uthålligare.

Så om du känner att du aldrig utvecklas i träningen se över din återhämtning. Det handlar inte alltid om att träna hårdare, det är under återhämtningen som du blir starkare.

Men om du sover ut varje natt, äter tillräckligt, umgås med vänner regelbundet och har strategier för din stresshantering - är det fritt fram att träna hur hårt du vill!

Tack för den här gången. Ni hittar mig och mina kollegor på Träningsklubben i Kalmar och på Facebook och Instagram som “Träningsklubben Kalmar.”.

TEXT: ROBIN STRELITZ

ROBIN@TRANINGSKLUBBENKALMAR.SE