GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Söta smaker i färgglad symfoni

Fira in våren utomhus och låt påskens färger symbolisera hopp och glädje när vi går mot ljusare tider. Stylisten och inredaren Anna Carlander inspirerar oss att låta färg och värme ge en känsla av uppvaknande och bjuder till påskfika på altanen.
Stylisten och inredaren Anna Carlander.
Stylisten och inredaren Anna Carlander.
Foto: Privat

Sällan har väl längtan efter vår, påsk och ljusare tider varit så innerlig som i år. Nog har vi haft en magisk vinter som gett många tillfällen att njuta av snö och sol. Men nu ser vi verkligen fram emot att få känna solen värma våra kinder och träffa våra närmsta igen, om än utomhus på behörigt avstånd. Och i väntan på att naturen ska blomma ut i vårens alla färger, låter vi dukning och pynt stå för den biten.

– Låt porslinet stå för färgen, tipsar Anna som har dukat uterummet med orange skålar i sällskap av stilfulla grå fat, allt från Mateus. I skålarna serveras ett påskbröd som bakas i ugn ihop med ägget i mitten och bildar såväl fikabröd som dekoration till dukningen.

Nobelbesticken i sällskap av linneduk och servetter från Axlings linne skapar balans ihop med fårskinn från Långasjö liksom lyktor och stearinljus från Ester & Erik samt ägg i ull från V Design och kaniner i vitt porslin från DBKD.

Ute på altanen dukas gottebordet upp och bjuder på godsaker i både fast och flytande form. Till kaffet serveras den vackra marängtårtan med lemoncurd och passionsfrukt, garnerad med chokladägg och mäktigt lila anemoner som bildar ett slags utrops­tecken på toppen av tårtan. Kulörta godisägg får matcha porslinet och som final, en äggtoddy som matchar humöret!

Snurrade Äggbröd (8 styck)

Recept från LindasBakskola.se
Det går bra att dubbla satsen om man är många och vill ha fler bröd.
15 g jäst
2½ dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 tsk honung eller strösocker
2 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl
Fyllning
8 ägg
Garnering
1 uppvispat ägg
sesamfrön
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, rapsolja och vetemjöl, lite i taget och rör ihop allt till en smidig deg. Knåda den kraftigt i några min.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45–60 min.
3. Dela degen i 8 bitar.
4. Rulla ut längder av degbitarna, 30–35 cm långa. Dela dem på mitten och snurra halvorna runt varandra. Forma en krans och fäst ihop ändarna ordentligt runt ägget. Lägg snurrorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrön. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min. Om bröden är bleka kan man höja ugnsvärmen till 250 grader de sista minutera. Låt bröden svalna på plåten. Äggen blir hårdkokta under gräddningen.

Passionscurd

2 msk finrivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice
1 dl urgröpta passionsfruktskärnor
2 ägg
1 äggula
50 g rumsvarmt smör
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser utom smöret i en gryta och låt sjuda tills det tjocknar. Då blandar du i smöret.
2. Jag valde att göra egna marängbottnar, går självklart att använda färdiga. Jag la curd och grädde mellan marängbottnarna. Tårtan garnerade jag sedan med chokladägg och blommor.
Curden är även god till glass!

Himmelsk äggtoddy (4 port.)

8 äggulor
8 msk strösocker
1 dl vispgrädde
Citronsaft
cognac
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker i cirka sex minuter. Vispa grädden separat.
2. Blanda sedan ihop grädden med äggblandningen.
3. Smaksätt med citron och cognac.

Läs mer