GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Filmtipset

Stjärnornas krig får känslosam nytändning

”Att få se sagan tolkas med sån livfullhet och nytändas på det här sättet är en ytterst känslosam upplevelse”, skriver KalmarPostens recensent Viktor Jerner.
Publicerad 3 oktober 2021
Foto: Disney+
Foto: Disney+

I snart 45 års tid har “Star Wars”-sagan primärt fokuserat på familjen Skywalker och deras maffiga berättelse. Till och med den överlag starka serien “The Mandalorian” har tagit några steg åt det hållet på sistone, till undertecknads milda besvikelse. Hela franchisen ligger mig väldigt varmt om hjärtat men det finns ingen som helst tvekan att den är i behov av nya vägar framåt och nytt blod. Galaxen är enorm och bara en bråkdel har utforskats, något som skaparna bakom årets “Star Wars Visions” inser. Här får sju japanska animestudios en chans att gå loss i ett oändligt rikt universum och mixar “Star Wars” med japanska kulturella influenser till otroligt resultat. Kortfilmerna varierar i kvalitet men sträcker sig från sevärda till mästerliga och bjuder på animation av absolut världsklass. Att få se sagan tolkas med sån livfullhet och nytändas på det här sättet är en ytterst känslosam upplevelse, och särskilt “The Twins” och “The Duel” kommer stanna kvar hos mig länge.

Viktor Jerner
Detta är en recension i Kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.