Annons
Feature
Veckans bil

Johannes Gardelöf och Jenny Nilsson / CNP AB: Veckans bil del 1: Att julrimma kan vara rena pärsen, därför hjälper vi dig med versen!

Snön lyser vit på taken, endast vår skäggige vän är vaken. För snart är julen här må vi lova och tomten om nätterna börjar få svårt att sova. För vart han sig än i världen vänder så ska det på julafton finnas klappar i allas händer. Stackars tomten har inget litet mål, och ska allt hinnas med är det nog dags att lägga på ett kol. Här kommer några finurliga julklappstips från oss på CNP, som du till dina nära och kära kan ge. Vi vill med detta önska alla en riktigt God Jul och hoppas att det nya bilåret blir kul.
Johannes Gardelöf och Jenny Nilsson / CNP AB
Publicerad 11 december 2021
Detta är en personligt skriven text i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: CNP AB
”Vilda biljakter är ju din melodi, så dessa fem meter bjuder på magi. DC Comics skapade denna actionfigur, jokern i leken kan bli riktigt sur.”

Bilbanornas okrönte konung Scalextric bjuder upp till en fartfylld biljakt på Gotham Citys gator tillsammans med legendariska DC Comics. Batman och Joker har varit ärkerivaler ända sedan deras vägar korsades 1940 och nu är det dags att göra upp på en racingbana i skala 1:32 som mäter fem meter på längden. ”Batman vs Joker Race Set” manövreras med deltagarnas mobiltelefoner och den nerladdningsbara appen håller koll på vem som vinner det prestigefulla racet.

Foto: CNP AB
”Fronten pryds av en stjärna, till vardags och fest bär du den gärna. Om du himmelskt gott vill dofta, bör du spraya den ofta.”
Annons

Mercedes senaste parfym för kvinnor är ett givet val under granen och har en bouquet signerad Honorine Blanc som väcker passionen till liv. Varma, pudriga dofter av apelsinblommor ackompanjeras av en uppiggande och förtrollande doft av arabisk jasmin och avrundas med en mjuk ton av sandelträ, vanilj, mysk samt kashmirträ. Den eleganta flaskan till ”Mercedes-Benz Woman In Red” rymmer 60 milliliter och pryds naturligtvis av en stor Mercedesstjärna i fronten.

Foto: CNP AB
”Har en dragkedja från hals till gren, heltäckande plagg som skyler armar och ben. Modellen ”Laban” fyller 60 år, en gåva under trikolorens flagg du nu får.”

Renault 4L är en rullande ikon och nu firar modellen, som även rullar under smeknamnet Laban, sextio-års-jubileum. Fransoserna har verkligen snöat in sig på firandet och har därför tagit fram en klassisk fabriksoverall i verkstadsblått. Här finns såväl tryckta som broderade emblem från tiden det begav sig och ryggen pryds av en knallorange 4L-front. Vad sägs om en nostalgisk men samtidigt fräck julgåva som erbjuds i vuxenstorlekar?

Foto: CNP AB
”Här gäller det att alla träklossar slå ner, tills det på andra sidan inte finns fler. Ett spel som inte kostar många klöver, när du träffar kungen är det över.”

Kubb är ett klassiskt sällskapsspel som passar lika bra att ägna sig åt i trädgården som på stranden. Nu släpper brittiska Mini ett eget kubbspel med svarta pjäser och i vanlig ordning ingår tio kubbar, sex kastpinnar och fyra områdesmarkörer. Kronan på mästerverket är dock kungen med sin vita topp och med britternas berömda logotype mitt på bröstet. Här möts två lag i en hisnande kamp och teamet som lyckas få ner motståndarnas alla kubbar och slutligen fäller kungen vinner. Spelet levereras i en praktisk tygpåse med dragsko.

Foto: CNP AB
”Av Londons stadskärna vill du bara se mer, nu kan du ge dig ut på sightseeing i brittiska kvarter. Pryds på sidan av Union Jack, glöm inte att för skjutsen säga tack.”

Londons charmiga dubbeldäckare sattes i trafik 1956 och nu kan alla små ingenjörer bygga ihop samt köra sin egen linjetrafik. Lego har nämligen släppt en helt ny byggsats i 1 686 delar som en hyllning till den klassiska dubbeldäckaren i rött. Ombord finns verklighetstrogna detaljer som vändbara reklamskyltar, slitna säten och ett kvarglömt paraply. Det rör sig med andra ord om en utmanande och givande byggupplevelse med mycket nostalgikänsla.

Foto: CNP AB

God Jul önskar alla vi på

Bilnyhetsbyrån CNP!

Annons
Annons
Annons
Annons