Feature
Veckans bil

Johannes Gardelöf och Jenny Nilsson / CNP AB: Veckans bil del 2: Att julrimma kan vara rena pärsen, därför hjälper vi dig med versen

Snön lyser vit på taken, endast vår skäggige vän är vaken. För snart är julen här må vi lova och tomten om nätterna börjar få svårt att sova. För vart han sig än i världen vänder så ska det på julafton finnas klappar i allas händer. Stackars tomten har inget litet mål, och ska allt hinnas med är det nog dags att lägga på ett kol. Här kommer några finurliga julklappstips från oss på CNP, som du till dina nära och kära kan ge. Vi vill med detta önska alla en riktigt God Jul och hoppas att det nya bilåret blir kul.
Johannes Gardelöf och Jenny Nilsson / CNP AB
Publicerad 12 december 2021
Detta är en personligt skriven text i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: CNP AB
”Tomten tycker du under året varit riktigt snäll, det här är tyskarnas första eldrivna modell. Vi vet att bilar är din stora passion, till denna klapp ingår en egen laddstation.”

Den här underhållande (h)julklappen från Playmobil passar alla barn från fyra år och i centrum står Porsches första elbilsprototyp Mission E. Sportkärran á 28 centimeter har naturligtvis plats för den medföljande figuren och är utrustad med fungerande lysen såväl fram som bak. I affären ingår dessutom en handkontroll eftersom bilen är radiostyrd och när kraften börjar sina så ”tankar” man sin Porsche Mission E via den medföljande laddstolpen.

Foto: CNP AB
”Klädd i racinghjälm med matchande overall, den här lilla filuren är riktigt ball. Lurvig och mjuk med en nos gjord av garn, en brittisk racinggestalt som passar alla barn.”

Det är över hundra år sedan den första teddybjörnen såg dagens ljus och sedan dess har gosedjuren blivit en trygg punkt för miljontals barn över hela världen. Det har inte minst Jaguar snappat upp och nu presenteras en kramgo lekkamrat som klätts upp i britternas officiella racingoverall med matchande hjälm. Den trettio centimeter långa nallen har Jaguars berömda logotyp på vänster tass och är lämplig för barn i alla åldrar.

Foto: CNP AB
”Ett exklusivt set för killar, som skönhet och supersportbilar gillar. Innehållet doftar knappast olja och svett, utan bjuder på en mystisk bouquet.”

Tonino Lamborghini är superbilsgrundaren Ferruccio Lamborghinis son och nu har 74-åringen tagit fram ett väldoftande skönhetsset för män. Plåtboxen ”Essenza” innehåller såväl duschkräm, aftershave som parfym och allt pryds givetvis med den stångande oxen. Dofterna är friska och har hämtat sin inspiration ifrån den italienska medelhavskusten. Vad sägs om cederträ, teak och citroner från Capri i kombination med litchi, apelsinblomma, fresia och vetiver. En given (h)julklapp till biltokiga män.

Foto: CNP AB
”På rött och vitt hejar denna bilfabrikant, som på sponsring lägger en rejäl slant. Laget grundades 27 februari 1900, i den här klappen kan du runt kvarteret dundra.”

Det tyska fotbollslaget Bayern München grundades den 27:e februari 1900 och Audi har varit stolt huvudsponsor sedan 2002. Nu släpper den tyska biljätten en fräck sparkbil i matchställ som passar dom allra minsta supportrarna. ”Junior Quattro FC Bayern München” har försetts med klubbmärket på motorhuven och dessutom medföljer dekaler så du kan pimpa kärran med såväl din favoritspelares initialer som tröjnummer. Sparkbilen i rött och vitt är kanske inte helt otippat en miniversion av Audi Sport Quattro från 1985.

Foto: CNP AB
”Eftersom bilar är det bästa du vet, kan du nu slå upp portarna till din första verksamhet. För på golvet i ditt rum eller kök, kan du nu ta emot verkstadsbesök.”

Det finns garanterat många barn som inte kommer att kunna släppa taget om detta läckra trägarage. För vad sägs om att öppna upp portarna till din allra första bilverkstad? I kittet ingår inte mindre än fyra olika Citroënbilar och tre figurer. De olika etagen nås via en manuell hiss samtidigt som nerfarten sker med hjälp av dubbla ramper där leksaksbilarna kan få upp en sjudundrande fart. Det är med andra ord bäddat för flera timmars lek med gasen i botten. ”Citroën Origins Wooden Garage” lämpar sig för alla små bilmekaniker från tre år.

Läs första delen här: