GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Explosionen i Fliseryd – det här vet vi i nuläget

Under onsdagsmorgonen larmades polis och ambulans till Fliseryd efter ett larm om en detonation. Polisen utreder nu brott mot explosiva varor och grov misshandel. Här är infon som polisen har gått ut med i nuläget:
Publicerad 7 oktober 2021 • Uppdaterad 7 oktober 2021
Genrefoto avspärrning: Michael Hoffman/Mostphotos
Genrefoto avspärrning: Michael Hoffman/Mostphotos

• Polis och ambulans skickades tidigt på onsdagsmorgonen till en adress i Fliseryd efter ett larm om en detonation vid en trädgård intill en privatbostad. En person var skadad och i behov av vård. Polisen kunde föra ett samtal med den skadade, men närmare omständigheter kring vad som hänt på platsen och vad som detonerat var oklara.

• Platsen spärrades av och den skadade, en man i 40-årsåldern, fördes till sjukhus.

• Nationella bombskyddet anlände till platsen för att genomföra en undersökning. Ambulans var också på plats, enligt den rutin som finns.

• Området som undersöktes ligger vid Långemåla.

• Under onsdagseftermiddagen uppdaterade polisen om läget. Mannen i 40-årsåldern hade anträffats skadad i armen i Fliseryd under morgonen, men under utredningens gång framkom det att mannen istället kunde ha skadats på en adress i Långemåla. Nationella bombskyddet var på plats på båda adresserna och sökte efter spår av en detonation eller andra farliga föremål utan resultat.

• Det finns i nuläget två brottsrubriceringar i ärendet, brott mot explosiva varor och grov misshandel. Dessa kommer att utredas i två separata utredningar.

– Det pågår en förundersökning. Vi jobbar med förhör, gör tekniska undersökningar, undersöker spår och mer kan vi inte berätta i nuläget, säger Thomas Johansson, polisens presstalesperson.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.