Stenar kastades på lastbilar - förare förd till sjukhus

– Vi misstänker att stenarna har kastats från mötande fordon.
Publicerad 10 september 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Allan Wallberg/Mostphotos

Inom loppet av 15 minuter utsattes två lastbilar för stenkastning på riksväg 23 i höjd med Hultsfred, under natten till fredag.

Första stenkastningen skedde klockan 01.50. Stenen som okänd person kastade mot lastbilen krossade vindrutan och landade inne i hytten.

”Föraren fick en sårskada i huvudet men hade kört hem då polisen blev informerad”, meddelar polisen.

En knapp kvart senare, klockan 02.04, skedde det igen. En sten kastades mot en lastbil och krossade rutan.

”Föraren fick föras till sjukhus av ambulans med splitterskador i ansiktet samt smärta i bröstet”, skriver polisen som rubricerar bägge ärendena som grov misshandel.

– Vi misstänker att stenarna har kastats från mötande fordon. Tennisbollstora stenar som har krossat vindrutan och landat i hytten, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

– Det är det vi har att gå på just nu, men det är knapphändiga uppgifter.

Det ska röra sig om svenskregistrerade lastbilar, och inte danska fordon som har blivit hårt utsatta för stenkastning under året framför allt i Skåne.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.