Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

1,5 års fängelse för rån mot klockbutik

Den 37-årige mannen fälls för två rån, för ringa stöld och ett par ringa narkotikabrott.
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.
Foto: Agnes Aronsson

Det var den 6 mars som 37-åringen blev påkommen när han stal två klockor för cirka 10 000 kronor från Stjärnurmakarna i centrala Kalmar.

Kvinnan som arbetade i butiken berättade under rättegången att hon var själv den aktuella dagen och höll på att stänga när 37-åringen kom in och bad om att få titta på Bossklockor. Hon förstod snart att något inte stämde och misstänkte att han skulle hitta på något. Plötsligt sa han ”den här tar jag” och försökte rusa förbi henne. Kvinnan tog tag i honom, han skrek ”släpp mig” men det gjorde hon inte. Han försökte slå sig fri och lyckades knuffa omkull kvinnan och springa därifrån.

37-åringen greps några dagar senare och har suttit häktad sedan dess. Han erkänner rånet, men säger sig inte ha haft någon direkt plan när han påverkad av amfetamin och bensodiazepin klev in i butiken. Enligt den anställda kvinnan har han dock tidigare varit inne och tittat på just Bossklockor, och rätten anser också att det var planerat.

Mannen fälls också för ett rån på universitetsbiblioteket den 9 september förra året. En sjuksköterskestudent lämnade dator och datorväska utan uppsikt en kort stund och när han kom tillbaka var den borta. Han fick syn på 37-åringen som gick med väskan mot entrén, och en dragkamp uppstod. 37-åringen försökte få studenten att släppa väskan genom att slå honom upprepade gånger på handen med en glasflaska eller liknande föremål. Till slut var det dock 37-åringen som släppte, efter att en annan student anslutit i dragkampen. Då försökte han istället stjäla den studentens mobil, men den togs snabbt tillbaka.

37-åringen var narkotikapåverkad även vid detta rån.

I februari stal han varor för en knapp tusenlapp på Eko.

Han är sedan tidigare dömd för 25 brott, och nu döms 37-åringen till 18 månaders fängelse.

Han döms också att betala drygt 15 000 kronor i skadestånd, varav 5 000 kronor till den anställda på Stjärnurmakarna och 6 540 kronor till sjuksköterskestudenten.

Läs mer