Annons

1000 flaskor delas ut till studenter: ”Jätteviktigt med vatten”

Under måndagen stod ungdomar från gymnasieskolor i Kalmar och knöt band runt vattenflaskor inne på Maxi. Anledningen är satsningen ”Orka hela dagen”.
Publicerad 14 juni 2022
Studenterna Matilda Eriksson, Oscar Bonnedahl och Tilde Leander samt butikschef Anders Wedin och Folkhälsosamordnare Martina Boson.
Studenterna Matilda Eriksson, Oscar Bonnedahl och Tilde Leander samt butikschef Anders Wedin och Folkhälsosamordnare Martina Boson.

– Det här är ett årligt engagemang som vi på Ica Maxi gör tillsammans med Kalmar kommun, studentkårerna och Ramlösa. Det är säkert tionde gången vi gör detta samarbete, men vi har haft lite uppehåll under pandemin, säger butikschefen Anders Wedin.

Samarbetet innebär att över 1000 studenter vid de kommunala och privata gymnasieskolorna kommer få en vattenflaska runt halsen med hälsningen ”Grattis till studenten” under studentveckan. De är båda överens om att vatten är en bra idé, både för de studenter som även väljer alkohol och de som inte gör det.

Annons

– Ja, och förhoppningsvis blir det en varm och intensiv dag, och vad är då bättre än en flaska vatten? Vi hoppas på riktigt fint väder på studenten! Skolorna gör det här på ett kul sätt, för det är första- och andraårselever som knyter banden. Nu vill de själva ha sådana här flaskor när det är deras tur att springa ut, så vi får fortsätta samarbetet helt enkelt, skojar Martina Boson, som är Folkhälsosamordnare på Kalmar kommun.

– Ja, då får vi göra det!, säger Anders Wedin.

På plats arbetar bland annat Matilda Eriksson och Oscar Bonnedahl som går natur i ettan på Lars Kagg med att knyta band, samt Tilde Leander som går andra året på teknik på Kagg.

– Det är kul med studentarbete och kul att göra något för de som går ut, tycker Oscar och Tilde.

– Det är roligt att hjälpa till och jag hoppas att det blir till hjälp. Det är jätteviktigt med vatten!, säger Matilda.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons