Annons

114-miljonersmannen funnen: ”Det blir smörgåstårta med familjen!”

Den nu ekonomiskt oberoende mannen behövde lite tid för att samla sig innan han lyfte på luren när Svenska Spel ringde.
Publicerad 2 december 2020
Smörgårstårta. Mat för en nybliven multimångmiljonär.
Smörgårstårta. Mat för en nybliven multimångmiljonär.Foto: VLA/Mostphotos

Efter några dagars sökande har man nu fått kontakt med vinnaren, som är en fabriksarbetare i 55-årsåldern från Kalmar.

– Det var gåshud över hela kroppen när jag rättade och det stod att min vinst var 114 miljoner kronor. Mina rader har jag spelat i flera år och aldrig ändrat. Den raden som gav vinsten bygger på födelsedagar och speciella nummer. Det känns fantastiskt, säger mannen.

Annons

Hans fru hade gått och lagt sig när han rättade sina rader och insåg vad som hade hänt.

– Men jag väckte henne direkt och hon trodde något hade hänt och förstod inte vad jag sa först. När hon vaknade till så satt vi bara och försökte förstå vad som hänt.

Mannen har inte hunnit fundera allt för mycket på framtiden, även om förtidspensionering är troligt liksom en solresa eller två när pandemin väl är över.

– Drömmen är att byta bostad och nu kan det gå snabbare än man tänkt sig. En härlig tanke. Nu när du ringt och efter vårt samtal är det dags att fira. Det blir smörgåstårta med familjen, säger vinnaren till Pierre Jonsson på Svenska Spel.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons