GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

13 kronor i skadestånd för stulen chokladboll

En 23-årig man från Stockholmstrakten fälls för att bland annat ha stulit på XXL-butiken i Hansa City.
Publicerad 8 september 2021 • Uppdaterad 9 september 2021
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Georgem Photography/Mostphotos

Nästan på dagen för ett år sedan, den 9 september 2020, stal 23-åringen två padelracketar värda 1799 kronor styck från XXL på Arenavägen. Ett racket har kunnat lämnas tillbaka till butiken.

På dagen tre månader senare blev mannen påkommen när han stal varor för 89 kronor på Coop Oskarshamn. I samband med att väktare skulle omhänderta honom gjorde han sig även skyldig till våldsamt motstånd.

En stulen chokladboll lämnades inte tillbaka.

Mannen har nu fällts för stöld, ringa stöld och våldsamt motstånd. Straffet blir villkorlig dom och 50 dagsböter a 130 kronor, totalt 6 500 kronor.

Han ska dessutom betala skadestånd på 1799 kronor till XXL för ett padelracket och 13 kronor till Coop för en stulen chokladboll.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.