16-åring döms för rattfylleri: Körde a-traktor narkotikapåverkad

En 16-årig kille döms nu av Kalmar Tingsrätt för rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott. Detta efter att han i somras körde en omgjord a-traktor narkotikapåverkad.
Mönsterås • Publicerad 26 oktober 2022
Han erkänner samtliga brott och får böta 1500 kronor.
Han erkänner samtliga brott och får böta 1500 kronor.Foto: Alexander Lindström/Mostphotos, Hedda Ottestam

Det var den 10 augusti i år som den unga föraren ihop med passagerare blev stoppad av polis. När föraren stannade framkom det att den unga mannen inte hade behörighet att köra a-traktorn, eftersom bilen var manipulerad och inte längre kunde ses som en a-traktor.

När polisen kontrollerade a-traktorn luktade det starkt av narkotika, enligt förundersökningsprotokoll. Polisen fattade då misstankar om att mannen även var narkotikapåverkad och hittade också en mindre mängd narkotika i bilen.

Nu döms föraren för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Eftersom han inte hade behörighet att köra fordonet döms han även för olovlig körning. Han erkänner samtliga brott och får böta 1500 kronor.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.