GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

17 konserter samtidigt på Öland ska samla in pengar till Ukraina

Lennart Palm har bjudit in 60 andra öländska musiker för att de samma dag och klockslag ska hålla i konserter på bygdegårdar över hela ön. Detta för att samla in pengar till Radiohjälpens insamling för Ukraina.
– Det blir en insamlingskonsert men också en manifestation från öländska musiker om att det som händer i Ukraina inte är okej, säger han.
Publicerad 4 januari 2023
Lennart Palm.
Lennart Palm.Foto: Privat

Den 5 mars klockan 18:00 kommer hela Öland att spela och sjunga. Det är musikern Lennart Palm som på eget initiativ bjudit in artister och musiker att gratis uppträda för att uppmärksamma Rysslands invasion av Ukraina. Alla pengar som samlas in kommer oavkortat gå till Radiohjälpens insamling för Ukraina.

– Det var en idé jag fick efter jag hört en intervju på radion med sångaren i Larz-Kristerz som hade startat en insamling. Då tänkte jag ”vad fasen, det kan jag göra”. För några år sedan var jag med på en konsert som samlade in pengar i samband med flyktingvågen, så då tänkte jag att jag gör om det, säger Lennart Palm.

Sagt och gjort satte han igång att ringa han runt till sina vänner och bekanta. Intresset var stort och 60 artister och 17 bygdegårdar har hittills nappat på idén. Lennarts eget band ”Rätta Virket” kommer hålla en spelning ihop med bandet ”Gubbaspel” på församlingshemmet i Resmo.

– Men det kan bli fler om fler vill vara med, det finns fortfarande bygdegårdar att boka upp. Målet är att landa på 20 bygdegårdar innan det är dags, säger Lennart.

Artisterna och bygdehemmen tar inte ut någon entréavgift, utan det hela är gratis för den som vill besöka konserterna. Hur stor summa man är villig att skänka till Radiohjälpen är helt frivillig.

– Jag tror inte alla artister kan räkna med publikrekord eftersom vi kommer ha 20 konserter samtidigt – men vad det än blir så blir det bra. Några får räkna med att spela för åtta personer medan andra kan spela för 300. Det viktiga är att vi drar in pengar till samma ändamål.

Hela Öland spelar för Ukraina – artister och spelställen

1.Fyye från Föe/Förföra – Föra bygdegård

2. Lasse Trofasts – Folkets hus Degerhamn

3. GT boys Jimmy Bondesson m fl. – Gårdby bygdegård

4. Stoned Mountain X Lasse Stenberg m fl. – Borgholms bio

5. Seaside och Therese Wahlgren T. – Torslunda kyrka

6. Björn Rosenqvist – Söderbönor Mörbylånga

7. Big seeds – Stora Frö bylokal

8. Rotation – Hulterstad Bygdegård

9. Sten-Åse Andersson och Lasse Löttiger – Rydbergsgården Algutsrum

10. Gubbaspel + Rätta virket – Församlinghemmet Resmo

11. Tony Strandberg – Eken, Färjestaden

12. Oskar Roslund och Tobias Conwaliemark – Högsrums bygdegård

13. Kim Stranne o Michael Petersson – Glömminge föreningshus

14. The Snapshots – Rungården Runsten

15. Tilly Christiansson, Robert och Marcus Runnemark – Köpingsvik

16. Long Island Elvira Ahlström – spelplats ej bokad än

17. Love and Hate, Annika Lennartsson – spelplats ej bokad än

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.