Annons

19-årig man begärs häktad för förberedelse till mord

Den man som under onsdagsnatten greps när han försökte fly på elscooter begärs nu häktad misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott.
Kalmar • Publicerad 25 februari 2022
Foto: Agnes Aronsson

Det var strax före 00-tiden under onsdagsnatten som mannen körde elscooter i Berga, Kalmar. När han fick syn på polisen försökte han fly platsen, men efter att ha övergett fordonet till fots lyckades polisen jaga ikapp honom. Han greps på platsen och anhölls senare under natten.

På grund av omständigheter som polisen i nuläget inte vill gå in på så misstänks mannen för förberedelse till mord. Då han även hade ett handeldvapen på sig, som polisen bedömer som skarpt, misstänks han även för grovt vapenbrott.

Annons

Mannen är skriven på en adress i Stockholm och kopplas enligt Barometern till kriminella nätverk i Stockholmsområdet. Trots sin unga ålder är han redan dömd för bland annat flertalet rån och olaga hot.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas under fredagen.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons