Annons

21-årig man döms för våldtäkt – filmade övergreppet

En man döms vid Kalmar tingsrätt för att ha våldtagit en minderårig flicka på en fest i Kalmar i höstas.
Publicerad 10 februari 2023 • Uppdaterad 23 februari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Agnes Aronsson

Övergreppet inträffade i september förra året när mannen befann sig i en lägenhet i Kalmar där det pågick en fest. I lägenheten befann sig flera andra personer, däribland en flicka i tonåren.

Enligt domen har mannen med våld förgripit sig på flickan och han har också utdelat flera slag mot henne och förmått henne att använda narkotika, både före och efter våldtäkten. För att hon inte skulle ropa på hjälp hotade han med att dra ut henne till de andra människorna på festen och förgripa sig på henne framför dem. Mannen har dessutom filmat övergreppet, som pågick i två timmar.

Annons

Mannen kunde i oktober gripas och häktas och i januari anhölls han misstänkt för grov våldtäkt. Åklagaren har yrkat på att mannen även ska dömas för grov våldtäkt och anser att han ”visat särskild hänsynslöshet och råhet” och ”varit grovt oaktsam beträffande omständigheten att NN inte deltog frivilligt”. Tingsrätten anser däremot att då flickan inte drabbats av några fysiska skador ska mannen endast döma för våldtäkt av normalgraden.

Mannen stod även åtalad för narkotikabrott och erkänner detta men nekar till att han skulle ha förmått flickan att bruka narkotika. Han nekar även till våldtäkt då han menar att han inte hörde flickan säga nej och därför antog att hon var med på allt han gjorde. Han berättar också att han inte hade någon kännedom om flickans unga ålder utan trodde hon var äldre.

Mannen döms nu till fängelse i tre år och sex månader. Han ska även betala ett skadestånd till flickan på 270 000 kronor.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons