Annons

21-åring åtalas för inbrott på kvartersbutik i Kalmar

Vid 01.20-tiden natten till den 7 september förra året ser vittnen två personer som lämnar Margaretaplans livs i Kalmar efter att ha gjort inbrott i butiken. Polis larmas och rycker ut.
Publicerad 5 mars 2021
På bilder från butikens övervakningskamera syns 21-åringen slita åt sig växelkassan, efter att tillsammans med en kumpan krossat en ruta och klättrat in.
På bilder från butikens övervakningskamera syns 21-åringen slita åt sig växelkassan, efter att tillsammans med en kumpan krossat en ruta och klättrat in.Foto: Ur Polisens förundersökning

Tjuvarna har kastat en sten genom ett fönster, gått in i butiken och stulit växelkassan på 1 750 kronor.

Polisen får syn på två personer i närheten som stämmer in på beskrivningen. När den nu åtalade 21-åringen gör motstånd och måste sprayas, så försvinner hans kumpan från platsen.

Annons

I förhör berättar 21-åringen var man har gömt växelkassan, i en buske inne på en tomt, men hans medbrottsling är snabb dit och pengarna är borta när polisen anländer.

Förutom inbrottet i Kalmarsundsparken åtalas 21-åringen även för häleri. Under någon veckas tid runt årsskiftet 2019-2020 sålde han fyra större leksaksbilar i trä på Tradera, för totalt 7 170 kronor. Bilarna var stulna från en lagerlokal i Kastlösa på södra Öland en kort tid före.

Enligt åtalet har han haft tillgång till samtliga leksaksbilar som stals, ett 20-tal, samt det stulna släp som dessa transporterades på.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons