Annons

21-åring begärs häktad för mordförsök — även misstänkt för brutalt rånförsök

En 21-åring begärs häktad för mordförsöket som inträffade på Stagneliusgatan den 25 mars, där en ung man blev utsatt för ett flertal stickskador.
21-åringen är även misstänkt för det brutala rånet på en bensinmack på Borgmästaregatan som inträffade dagen innan.
Publicerad 21 juni 2022
Foto: Simon Karlsson

Den 24 mars vid 21.30-tiden kliver en man in på bensinmacken på Borgmästaregatan i syfte att genomföra ett rån. När det inte går som han tänkt sig går han till attack mot den ensamma butiksanställde.

– Det är ett rånförsök som gått fel. En gärningsman har försökt råna på värdesaker vilket resulterade i skador med ett stickföremål på en butiksanställd, sa polisens presstalesperson Robert Loeffel, dagen efter händelsen.

Annons

Vid 04-tiden dagen efter inträffar nästa brutala våldsdåd. Vid Stagneliusgatan, inte långt från bensinmacken, hittas en kille i 18-årsåldern svårt skadad efter att ha blivit knivhuggen ett flertalet gånger.

På kvällen greps en 21-årig man misstänkt för rånet på bensinmacken och han häktades senare för försök till grovt rån. Nu begärs han även häktad misstänkt för mordförsöket på Stagneliusgatan.

– Polisen gjorde ett väldigt bra polisarbete i ett tidigt skede efter båda de här gärningarna. Vi har haft våra misstankar sedan tidigare, men nu finns det uppgifter från förhör och resultat från NFC (Nationellt forensiskt centrum reds anm) som, enligt min mening, pekar på att 21-åringen är gärningsman vid båda gärningarna. Men han förnekar brott, säger vice chefsåklagare Åsa Adolfsson till Barometern.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons