21-åring häktad – tros vara torped

Den 21-åriga man från Skåne som greps med skarpt vapen i Ljusstaden tidigare i veckan häktades under fredagen. Mannen misstänks vara en torped, som tros ha varit utskickad av samma uppdragsgivare som låg bakom skjutningen mot en tonåring utanför Coop i Norrliden, det rapporterar Barometern.
Publicerad 13 januari 2023
Montage.
Montage.Foto: Mostphotos

Det var vid 23-tiden på tisdagskvällen som polisen kallades till en adress i Ljusstaden efter att en inringare larmat om en mystisk person som synts till i området. När polisen kom till platsen lyckades de lokalisera en person, som är en 21-årig man bosatt i Skåne län. Mannen kunde gripas av polis och hade under gripandet slängt ifrån sig ett skarpt vapen. Han har erkänt att vapnet var hans.

Under fredagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott men också förberedelse till mord. Detta för att åklagare och förundersökningsledare Johan Henningsson misstänker att mannen åkt till Kalmar för att uträtta ett mord.

– Det finns omständigheter som talar för att han tagit sig till Kalmar för att ta livet av en person, sa Henningsson till KalmarPosten under torsdagen.

Barometern rapporterar att Henningsson misstänker att den nu häktade 21-åringen samt den häktade 15-åringen, som misstänks ha skjutit en tonåring utanför Coop i Norrliden i december, bägge är torpeder beställda av samma beställare.

21-åringen har haft ett tilltänkt offer. Det ska vara en man som har kopplingar till Norrlidengänget.

– Om det är den personen vi tror att det är så finns det koppling till ett av nätverken i Kalmar. Sen är det ingen person som är kriminellt belastad, men det finns ändå kopplingar. Vänskapskopplingar. Kalmar är ju inte världens största stad, sa Henningsson under torsdagen.

21-åringen erkänner vapenbrott, men nekar till anklagelserna om förberedelse till mord.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.