Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

25 julgranar blev fyra meter hög bock

200 meter ljusslinga, 25 julgranar och en regelstomme senare så var Mattias verk klart. Nu står den fyra meter höga bocken och mäter sig över hustanken i Krankelösa.
Foto: Privat

I flera år har Mattias Bergsten drömt om en jättejulbock i trädgården. Han understryker dock att det inte är någon inspiration hämtad från Gävles dito, utan en tanke som "bara flög upp". Nu har idén blivit verklighet, och en fullstor, eller snarare en jättebock står mitt i Mattias trädgård i Krankelösa.

– Det går en vandringsled precis utanför så det är många som stannar till och tittar en stund, berättar Mattias Bergsten.

För att sätta ihop den nästan fyra meter höga bocken, krävdes både tid och material. Hela 200 meter julslinga, 25 julgranar och träplankor till regelstommen inhandlades, innan Mattias och kompisarna Niklas och Bobbo kunde bygga ihop den.

– Vi var effektiva och fick ihop den på två fulla dagar, säger Mattias.

Foto: Privat

Hur länge bocken ska stå kvar på tomten, får tiden utvisa. Mattias har heller inte bestämt sig ännu för om han ska göra bockskapandet till en tradition. Klart är i alla fall att han inte ska följa Gävles exempel.

– Nej, den ska absolut inte brännas.

Läs mer