Annons

300 lastbilar mot Löttorp – årlig tradition väntas under skördefesten

Han är holländaren som efter närmare 40 år som chaufför har fått äran att leda ekipaget med lastbilar som ska ta sig från Kalmar till Löttorp.
Det är nämligen dags för lastbilsträff i Löttorp och i år leds den av Ricky Reinicke tillsammans med andra lastbilsfantaster.
Öland • Publicerad 30 september 2022

– Jag har de senaste åren kört följebil och nu frågade Marcus Ottosson mig, som är arrangör, om jag kunde vara följeledare, säger Ricky Reinicke som kommer att leda konvojen från Kalmar till Löttorp.

Ricky Reinicke kör först i ledet och ser fram emot helgens träff.
Ricky Reinicke kör först i ledet och ser fram emot helgens träff.Foto: Privat

Till helgen väntas omkring 300 lastbilar att i led köra från Rasta i Kalmar till Löttorp, med start på fredagskvällen. Det är dags för den årliga konvojen och i år ser det ut som att bli ett rekordår för antal lastbilar, som ska passera den nyblivna 50-åriga Ölandsbron.

Annons

– Det kommer in rätt många anmälningar varje dag, säger Ricky.

Genom åren har antalet ekipage ökat, från blygsamma 20 för tio år sedan till uppemot 300 i dag. Bland fordonen hittas grusbilar, cementbilar, styckegodsare, kranbilar, bulkbilar, djurtransportbilar och lastbilar som transporterar nyckelfärdiga hus och stora byggnadselement. Träffen tenderar även att bli den största i Sverige, menar arrangörerna.

Allt går ut på att lastbilschaufförer är ensamjobb och under eventet får chaufförer träffas och umgås.
Allt går ut på att lastbilschaufförer är ensamjobb och under eventet får chaufförer träffas och umgås.Foto: Anne Wilks

”Det är alltså dags att bänka sig i brassestolar längs väg 136 på Öland norrut”, skriver Anne Wilks, kontaktperson för eventet.

– Det är bara roligt att vi får göra detta, säger Ricky.

Under fredagskvällen och lördagskvällen blir det ljusshow med blinkljus av många slag. Tut kan förekomma, skriver arrangörerna. Men lovar att det ska vara tyst vid 22.

Efter fyra dagar i Löttorp så ska ekipaget köra från ön, med sig har de då skörd från Öland som ska ut hos kunder i landet.

– Jag längtar till helgen, det ska bli roligt.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons