Annons

400 sprang för Världens Barn: ”Imponerande många”

Under lördagen arrangerades Världens barnloppet som startade vid Guldfågeln arena. 400 personer var anmälda till loppet, och ännu fler deltog på distans.
Kalmar • Publicerad 2 oktober 2021
Foto: Hedda Ottestam

Förra året var loppet helt på distans på grund av pandemin, men i år var det dags att springa på plats igen. Unga som gamla uppmanades att gå, springa eller rulla en sträcka på 1,5 eller 4,5 kilometer, till förmån för Världens barn. Även i år kunde de som ville delta på distans. Loppet arrangeras av P4 Kalmar, Kalmar FF, Högby IF och Region Kalmar län.

– 400 har anmält sig i år, så det är jättebra, säger Calle Nilsson från Högby IF.

Annons

Pengarna som samlas in går oavkortat till Radiohjälpens Världens Barn-insamling. I skrivande stund har bössan samlat in 39 500 kronor.

– Vi var lite rädda att det skulle bli färre i år på grund av skördefesten och pandemin, men det är imponerande många här idag, säger Ida Mur från Region Kalmar.

Klicka på bilden nedan för att komma till bildspelet:

bild 1/11
Ida Mur och Johanna Vöks jobbar i vanliga fall med miljö- och hållbarhetsfrågor på Region Kalmar. Men idag hjälpte de till med att sätta upp markeringar för banan.
Robert och Edvin Danheden sprang loppet tillsammans.
Hunden Kira sprang sitt första lopp.
Malou Hallström och Hanna Palma sprang loppet för andra gången. – Det är en riktig win-win. Både en folkfest och att man bidrar till något bra.
Innan loppet drog igång bjöd Friskis & Svettis på uppvärmning för deltagarna.
Kerstin Quist från Kalmar och Britt-Marie Engkvist från Böle gick loppet tillsammans med hunden Rally. – Vi tycker om att promenera, sen att det för en bra sak är bara bonus.
Markus Sjöblom sprang tillsammans med dottern Henny.
Isabella Strand gick loppet tillsammans med döttrarna Maja och Ellen.
När deltagarna gick i mål delade Högby IF ut dricka och mellanmål.
Sigrid, 8 år, sprang först i mål 1,5 kilometersbanan. – Det kändes bra.
Abdirahman Ali kom först på 4,5 kilometersbanan.
Ida Mur och Johanna Vöks jobbar i vanliga fall med miljö- och hållbarhetsfrågor på Region Kalmar. Men idag hjälpte de till med att sätta upp markeringar för banan.
Robert och Edvin Danheden sprang loppet tillsammans.
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons