GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

88-öresrevyn återvänder till Teatervallen

Ingemar Bernthsson och Anders Brandels tolkning av Hasse och Tage-klassikern hade premiär på Teatervallen redan 2005. Men nu är det återigen dags för duon att framföra revyn.
Publicerad 22 september 2021 • Uppdaterad 22 september 2021
Anders Brandel och Ingemar Bernthsson.
Anders Brandel och Ingemar Bernthsson.
Foto: Hedda Ottestam

Ingemar och Anders uppsättning av den 50 år gamla 88-öresrevyn kommer framföras ordagrant efter originalmaterialet från 1970.

– Hasse och Tage var genialiska. Det är något kulturbärande över dem. Men vi vill förtydliga att vi inte spelar Hasse och Tage, utan vi framför deras material, säger Anders.

– Men vi är lika bullriga och berusade, säger Ingemar, varpå båda skrattar.

Även om duon så långt som möjligt vill återskapa originalrevyn från 70-talet så medger de att det inte går att ta med allt.

– Det finns vissa grejer man inte kan göra idag. Det är inte PK, så att säga, säger Ingemar. Samtidigt känns det som att materialet är nyskrivet, då det tar upp många ämnen som är aktuella även idag. Jämställdhet till exempel.

88-öresrevyn har premiär den 7 oktober.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.